Ekonomin rasade - började tigga pizzakanter

Drömmen om lyx slutade i misär. Nu tvingas journalisten Calle Schulman ta hjälp av tv-programmet Lyxfällan.
- Jag tigger pizzakanter, säger han. (
aftonbladet.se)

 

image383

Jag vill inte börja leva som en tönt och göra en tråkig budget och så.
(Varje månad tjänar han runt 50.000 kronor före skatt. En kanonlön för de flesta. Ändå tvinga han låna vid månadens slut.)

Nä, det vorje dumt att bli en "tönt". Jag tycker att det är bra nog mycket töntigare att behöva vara med i lyxfällan bara för att man inte kan tänka sig för. Att tjäna 50.000 :- och ändå behöva tigga efter mat är ju super coolt, eller?

 


Ballonger kan ge barnen cancer

En rapport från danska Miljøstyrelsen visar att helt vanliga ballonger kan innehålla cancerframkallande ämnen ? och man uppmanar nu att föräldrarna att inte låta barnen blåsa upp ballonger.

Miljøstyrelsen har undersökt 20 olika ballongmärken och fann att tre av fyra överskrider gränsvärdena för nitrosaminer. Ämnen frigörs från ballongerna när man suger på dem, till exempel vid uppblåsning.
image382
Jag kommer nog ändå att låta mina barn blåsa i ballonger.

Risken med det här verkar vara väldigt överdriven, fast det är klart det finns en liten risk. Men det finns en liten risk med allt som mina barn gör. Dom riktigt stora riskerna undviker jag så klart.

Ska man börja undvika varenda liten risk som finns så får man inte göra någonting alls känns det som. Det finns en liten riska att man utvecklar el-allergi om man har för mycket el runt omkring sig, så då kanske man ska köra med stearin ljus i stället. Fast då kan man få fel på lungorna av det sot som kommer från veken, för att inte tal om svavlet från tändstickorna eller gasen från tändaren. Ååå, farliga värld vad gör du med mig?

Det är ju som med ICA´s kött, lite väl hysteriskt tycker jag. Hur många känner någon som har blivit dålig pga. av att dom har ätit kött från ICA? Jag vet du inte av någon i alla fall.

Skrev tidigare om ICA och systembolaget, läs mer
här...

Skulle ta sitt livs bild? (dog)

Hur dum får man bli. "Jayaprakash Bezbaruah, 50, lyssnade inte - han skulle så nära tigrarna som möjligt för att få bra bilder." (expressen.se)

image381
Jayaprakash Bezbaruah skulle ta en bild av tigern. Då angrep den honom. Foto: AFP

Ibland får faktiskt skylla sig själva att dom dör. Om man nu ska ta en sån här bild då gäller det att vara vaken. Självklart är det tragiskt när folk dör, även om det är idioter.

För det finns alltid någon som gillar personen i fråga och kommer bli ledsen.

"Vit" jul - varför då?

Det pratas mycket om att man ska ha en vit (nykter) jul.
Jag funderar på varför?

Varför ska man inte kunna ta sig en snaps till maten, om man nu inte har alkoholproblem. Jag antar att mina föräldrar har druckit alkohol på julafton när jag var liten. Är det ett problem? Nej, för dom kan dricka socialt, alltså dom kan hantera spriten.

"Julen är till för barnen" säger rätt många. Men dom vuxna som gillar julen då?
Får man inte gilla julen som vuxen? Jag tycker att man får gilla julen oavsett hur gammal man är. Julmat, julgran, tomtar, julklappar och allt vad folk nu väljer att ha är väl bara mysigt.

Sedans finns det massa människor som har ett helvete runt julen av olika anledningar. Många gånger beror det på alkohol, med trots allt så kan dom flesta hantera alkoholen.

Eller är det så illa att vi har över 4.5 miljoner människor i Sverige som inte kan handskas med alkohol?

Självklart ska man tänka på andra under julen, men det tycker jag man ska göra under årets andra dagar också, inte enbart under julen. Så alla ni som vill ta en julsnaps eller två gör det, och njut. Men supa kan ni göra när ni är barnlediga.
Det är skillnad på att ta någon snaps och att supa...

skolveckan är över

Nu är min Gävle-vecka över för den här gången.
Det känns skönt, nu blir det plugga hemma.

Nästa Gävle-vecka blir i januari.
Längtar inte direkt, däremot längtar jag till efter nästa jul, då ska jag vara klar med skolan.
Ska bli skönt att slippa det här med skola.

image380

Skumma kommentarer

Jag får varje dag skumma kommentarer till inlägget funderingar.
Tidigare har jag raderat dom, men nu orkar jag inte radera dom längre.

Kommer blogga mer när jag här hemma igen, är i Gävle den här veckan, rättare sagt på högskolan.

ICA vs Systembolaget

Måste skriva lite om ICA och deras sätt att hantera kött.
För det första så är olika ICA, oavsätt ägare, företag som vill tjäna pengar.
Hur många företag är det inte som fuskar på olika sätt för att öka vinsten?
Jag tror inte att det här är något som är specifikt för ICA, jag tror nog att det fuskas på olika sätt inom att matvaru-kedjor också.

Sen är det väl någon slags skrämsel propaganda runt ICA just nu.

Jag köper mitt kött på ICA, men jag har aldrig blivit dålig av varken köttfärs, kyckling eller vad det nu är. Så klart köper jag inte kött som inte ser bra ut, men det här fusket kommer inte på verka mitt sätt att handla kött.

Då är det nog snarare så att systembolaget har sämre kvalitet på sina varor, för fy fan vad dålig jag har blivit när jag har fått i mig det jag har handlat på systemet (där har jag inte handlar på flera år däremot).

Sen har ju livsmedelsverket några tips om hur man kan klara sig ifrån det här, om man nu är nervös:

3 enkla tips i matbutiken

1: Titta på färgen. Nymald köttfärs har en fräsch, röd eller rosa nyans.

2: Se efter på etiketten om köttfärsen är packad i butiken eller vid en extern köttcentral. Färs från köttcentraler har med största sannolikhet inte packats om.

3: Lukta på köttfärsen efter att du brutit förpackningen. Är den gammal luktar den illa.
(kanske inte det bästa sättet att kolla i butiken)

Källa: Livsmedelsverket

- Gubbarna har förstört mitt liv, säger hon till Expressen

Eva Bengtsson säger att hon bara var 14 år när hon först hade sex med den högt uppsatte politiker? Hon (bordellmamman) ringde mig på ungdomshemmet och sa att en taxi skulle hämta mig. Jag hoppade in i taxin som körde till villaområdet där han bodde. Där klev han in i taxin som körde oss till Sheraton. Han bad mig vänta i tio minuter innan jag skulle gå upp till hans hotellrum. Andra gången som jag var ihop med honom var i bordellmammans lägenhet på Ruddammsvägen, säger Eva. (från expressen.se)

Minnena av de äckliga gubbarna, hur hon alltid kände sig smutsig och framför allt för att allt hon tidigare sagt har dolts av makthavare, har förföljt henne under ett liv som haft många motgångar och besvikelser.
? Nu vill jag berätta för att kunna gå vidare med mitt liv, säger Eva Bengtsson.


Sånt här tycker jag självklart alltid är förjävligt, det är ju barn det handlar om. Jag försvar inte någon i det här, absolut inte, men samtidigt förstår jag inte att det alltid verkar vara männens fel, jag menar kvinnornas roll i det här då.Finns det inga kunder så får dom lägga ner verksamheten, det begriper jag. Men bordellmamman är hon helt oskyldig i det här? Bordellmamman som säljer dessa barn till gubbarna, borde hon inte vara lika förbannad på henne?

Att sedan komma efter 33 år begära en miljon i skadestånd av staten tycker jag är fel. Vist, hon har inte mått bra av det här det förstår jag. Men jag tycker inte att det är staten som ska stå för skadeståndet. Jag tycker att bordellmamman, bordellmammans pojkvän och politikerna borde få ta ett personligt ansvar för det som dom har gjort. Nu vet jag inte hur många av dom som det här gäller som fortfarande är vid liv fortfarande. Men överhuvudtaget så tycker jag att politiker skulle få stå till svars personligt för vad dom gör.
För det är väl inte vi skattebetalare som har gjort fel?

Det ska inte räcka med att dom sitter och "ångrar" sig i en tv-soffa. "Politiker är bara människor" brukar många säga. Det håller jag med om till viss del, men när det gäller att ta sitt ansvar då verkar dom vara mer än bara vanliga människor.Eva Bengtsson visar lista med namn på kända personer som hon hävdar besökt bordellmammans stall. Nu kräver hon staten på 1 miljon kronor i skadestånd.

Dikt på hälsingemål

"Abörstimmä"

Min vän Gällsbo - Jonas, var en rolig prick
söm bruka hälsa mä <<Kileminick>>.
Hans utroliga historier sitter i,
sa tä glöman ä ränntå tji.
Ja, dä ä riktit trevle å komma i högén
söm den framsta tå fiskefansen
då han tähler på store fiskär, å la på rögen
söm han gjorde, då han vöcht i ansen.
Ni skulle ha sittén, då han tähla på
storaböranä söm han inte kanna få
<<fast de va abörähr sa dä vaschlt,
runtikring ekang överaschlt.<<
Dä bara lysste tå iver ömkringen,
da han tähla på abörstimmä i Gäschlingen.
<< Ööö"gösse" ocke stim ja träffa på!
Nare va lika stor söm halva ekang å,
sa ja va tvungen å skynna mä vänna
å ro mot lann då ja fäck känna
at döm äna väschlta ekang överänna.

dikten är hämtad från
den här sidan

Konstiga kommentarer

Dom senaste dagarna så har jag börjat få kommentarer på andra språk än svenska.
Jag har bl.a. fått kommentarer på engelska och tyska.

Dom kommentarerna tar jag bort direkt, för jag tror att det är något skumt med dom.
Varför tror jag det?

För om dom som kommenterar verkligen hade läst och förstått vad jag har skrivit, så skulle det betyda att dom kan svenska. För jag kan bara svenska, och hälsingemål om det nu kan räknas som språk, och skriver inte på något annat språk.  Alltså borde dom läsarna också kunna kommentera på svenska.

Därför tror jag att det är något som är skumt med deras kommentarer och raderar dom så fort jag ser att jag fått en kommentar som inte är på svenska.

Är det något mer än jag som blir drabbade av samma sak?

Roligt?

image378

Men nu har det spårat ur eller?