Kriminellt nätverk styr bl.a The Pirate Bay?

Hundratusentals svenskar laddar illegalt ner film, musik och tv-serier från internet. En ganska oskuldsfull verksamhet, kan tyckas. Men enligt film- och musikbranschen ligger en organiserad brottslighet bakom dessa enskilda nedladdningar (läs mer på SvD)

En annan fråga måste i så fall bli: Vilket kriminellt gäng är det i så fall som ligger bakom google.com?

Det är ju också en sökmotor som jag kan använd för hitta olagliga saker. För är det inte så The Pirate Bay är en sökmotor med en speciell inriktning?

Mår bättre

Igår var jag och tränade. Det var skönt även om det bara blev drygt en timme. Har väldigt svårt att ta det lungt. Om jag gör något som jag tycker är roligt eller tycker om så har jag svårt för att sluta. Kanske hänger ihop med hur man har levt tidigare? Det kanske ligger i min natur?

Hur som helst var det riktigt skönt och välbehövligt för mig. Efteråt så mådde jag mycket bättre. Aggressionerna rann liksom av mig, skrev om det igår.

En annan rolig sak var att det var på polisstationen som jag tränade. Dom känner mig och som har hängt med i min blogg förstår nog det roliga i det. Polisen och jag har inte alltid varit bästa vänner. Även om dom borde vara tacksamma, för det är filurer som jag som har gett dom jobb genom åren...

Men nu är faktiskt polisen mina vänner. För gör jag inget olagligt så är dom bara till för att hjälpa mig.

image392

Hur gör man när man gråter?

Jag har hört så många som säger att det är skönt att gråta. Jag undrar hur gör man för att gråta?

Jag har gråtit en gång i hela mitt liv, ärliga tårar. Det är klart jag har gråtit låtsas tårar för att få som jag vill. T.ex. har jag gråtit för att inte bli utslängd eller dumpad av tjejen, bara för att ha någonstans att bo.

Men nu när jag inte behöver ha någon flickvän för att ha någonstans att bo och känner att jag vill gråta så kan jag inte. Arg och ledsen kan jag bli, tårögd kan jag också bli men sen är det stopp.

Det kommer inga tårar genom mina ögon, det blir stopp. "Riktiga män gråter inte" har jag lärt mig, men hur lär man om sig?

Jag blir sällan så där okontrollerat arg som jag blev tidigare. Fast arg det blir jag så klart. För att få bukt på min ilska så måste jag börja träna igen. Det är ett bra sätt för mig att tackla ilskan. Häromdagen blev jag arg, drämde näven i toalettrulls hållaren, inte så smart. Fick torka blod på lite här och där sedan. Helt otroligt dumt gjort.

Men nu inser jag att jag måste börja träna igen...

image391

Riktigt så här blodigt blev det inte, men lite stänk här och där

Trött som fan

Det blir lite si och så med mitt bloggande. Har inte den tid jag vill, till mitt bloggande. Jag har inte tid och orka till så mycket annat heller som det känns.

Jag behöver tid till mig själv, så jag kan göra saker som jag mår bra av. Men nu verkar det som om jag aldrig kommer få den tiden igen. Eller det är klart någon dag kommer jag få den tiden igen, men som sagt just nu känns det jävligt avlägset.

Tänk om man kunde få lite lugn och ro på kvällarna och nätterna. Då skulle jag kunna göra sånt jag mår bra av. Drömmen vore att få en vecka, i alla fall en helg, där jag inte behövde bry mig om , eller tänka på något annat än mig själv.

Är så trött och less när det blir kväll så att om jag bara kunde så skulle jag sätta mig ner och gråta, så känns det. Den senaste tiden känns det inte som jag har något liv...

image390

Man ska aldrig ge upp, men ibland känns det nära

Knarkare blir aldrig en "vanlig" människa

Jag har levt ett liv på ett annorlunda sätt jämfört med många andra, har helt enkelt supit och knarkat en del i mitt liv. Men har nu varit nykter och drogfri över sex år. Inte en droppe alkohol, inte ens ett bloss på en pipa.

Det sätt att leva har så klart gett mig konsekvenser på många olika sätt, och inte bara för mig utan andra också.

Men det djävligast är att det jag gjorde förut ställer till det för andra nu. Att jag har bettet mig som ett arsle är inget som jag tycker ska drabba andra, inte nu. Men det gör det.

Jag tycker det är lite dumt att jag inte ska få ge blod, för jag har ett "risktagande levnadssätt" som dom på
blodcentralen uttrycker det. Vadå har? Jag sköter mig faktiskt nu, men det har tydligen ingen betydelse för dom. Jag tycker det är surt som fan att jag inte får ge blod fast jag har gjort flera tester (hiv, hepatit m.m) och alla provsvar var negativa, alltså att det inte fanns något som helst spår av det i mig. Frisk med andra ord.

Men det är bara att acceptera det, även om det är surt, men vad har man för val?

Det som gör mig ännu mer förbannad är min flickvän, som jag träffat efter flera år som drogfri, inte heller får ge blod. Bara för att hon är tillsammans med mig. Helt sjukt tycker jag. Förstår inte varför hon inte ska få ge blod.

Om jag hade valt att ljuga eller att inte berätta hela sanningen så att både jag och tjejen fått ge blod. Om hon hade valt att ljuga eller att inte berätta hela sanningen så hade hon fått ge blod.

Nu har jag lärt mig att ärlighet är väldigt viktigt, i alla fall för mig och mitt mående. Men ibland så funderar jag om det ändå är värt att ljuga och vara oärlig för att få ge blod. Mitt blod kan faktiskt rätt liv, OM det hade fått användas. Men jag är tydligen bara en skit knarkare. Och tydligen så är det så att en knarkare blir aldrig en "vanlig" människa.

Så alla ni som inte är en skitig knarkare, ge blod! Det kan faktiskt rädda livet på någon. Är det inte ett billigt sätt att rädda liv på?

image387

Låtar som berör?

Det här är en låt som berör mig. Mörbyligan - Kalles jul
Jag hittade inte låten på nätet, finns säkert att ladda ner om man sysslar med sånt.


Kalle mådde dåligt när den tjufjärde slutligen kom,

de e fördjävligt å va en sån som ingen bryr sig om.

När dom andra sitter i värmen och äter och dricker gott,

då häller ja i mig vad fan som hällst för å slippa känna nått.


I församlingsgården bjöd kyrkan dom ensamma på suppé,

när man sjungit och lovprisat herran blev man utslängd klockan tre.

Det var väl förståss tyckte Kalle, en liten liten miss,

men dom skulle väl hem och fira jul och man e ingen Jesus precis.


Han satte sig för å vila utanför en affär,

då plöttsligt en liten flicka sa: - Varför sitter du här?

Föresten jag känner igen dig,du sover ibland i vår port.

Välkommen hem till oss ikväll och ät av allt gott vi gjort.


Kalle trodde han drömde, men tackade lyckligt ja.

De e väl den där revolutionen som kommer till Sverige ida.

Han sprang till en bensinmack för å köpa sig kam och tvål,

han stal ett par nya kalsonger och strumpor utan hål.


Han struntade blankt i all träsprit, nu måste han hitta en klapp.

Han funderade länge på fibaktuellt, men valde en krubba av papp.

Han slank in på toaletten, tvagningen gick som en dans.

Hans ögon va trötta och röda, men lyste av innre glans.


På slaget sju stod Kalle, nykammad, ren och fin.

Utanför familjens dörr med ett litet förläget flin.

Han kramade hårt paketet som han hade tänkt å ge,

som tack för att han också, skulle få va me.


Dörren öppnades me en smäll och Kalle blev alldeles stel.

En välklädd dam med iskall blick sa: -ni har kommit fel.

Kalle bocka och sa förlåt, men hans skrovliga kind blev våt.

Ty från lägenhetens innersta, hördes flickans bittra gråt.


Tjänar över en miljon på välgörenhet

Att folk som jobbar med välgörenhet tjänar pengar, det förstod jag. Men att dom tjänar som in i helvete med pengar det hade jag ingen aning om.

Christer Zettergren, Röda Korset, 1 086 129 kr
Charlotte Petri Gornitzka, Rädda Barnen, 996 006 kr.
Elisabet Andersson, SOS-barnbyar, 847 000 kr.


(källa:
aftonbladet 2007-12-21)

Det betyder alltså att Christer Zettergren från Röda Korset tjänar över 90.000 i månaden. Jag har ingen aning vad han gör med sina pengar, men vore det inte bra om han avstod från lite lön och skänkte den till välgörenhet i stället.
Det kanske han gör, jag har som sagt ingen aning om vad han gör med pengarna.

Tycker att han kunde sänka sin lön med 30.000 och låta dom pengarna stanna inom Röda Korset direkt i stället. För nog borde han klara av att leva 60.000 i månaden.

Då tycker jag att Dan Sermand, Läkare utan gränser, med sina 347 897 kr (strax under 30.000 i månaden) har en mer normal och vettig lön.

Roliga klipp?

Roliga klipp? Nja, så där. Klipp tre har nog den bästa kommentaren i alla fall:
Va fan tog brädan vägenKlipptoppen Säsongsfinal Plats 1Klipptoppen Säsongsfinal Plats 2Klipptoppen Säsongsfinal Plats 4-3Klipptoppen Säsongsfinal Plats 7-5Klipptoppen Säsongsfinal Plats 10-8


Inget mer stöd till Rädda barnen?

Jag funderar på om man skulle sluta stödja "Rädda barnen". Varför? Helt enkelt för att dom väljer att stryka fakta ur rapporter. I sitt beslut att stryka i rapporten skriver Rädda Barnens styrelse att det är okej att ?kritisera det enskilda övergreppet och inte den omgivande kulturen eller religionen?. (läs mer på aftonbladet.se)

image386

Enligt Pernilla Ouis har allt som handlar om hedersvåldets orsaker systematiskt rensats bort, för att "Rädda barn" är rädda för att bli förknippad med rasism. Pernilla har skrivet i bl.a. sydsvenskan tidigare.

Att inte publicera fakta som är obekväm verkar vara typiskt Sverige just nu. Men vad händer med alla offer som lider av sådant som medier och andra (ex. rädda barnen) inte vågar att prata om?

Hur många är det inte som får sitta i det tysta och bara svälja gråten och inte våga prata ut om det dom har varit med om, bara för att det kan uppfattas si eller så om fakta kommer fram?

Om kvälls tidngar och andra media valde att hålla sig mer till sanningen kanske folk skulle börja prata mer med varandra om hur det verkligen är. Börjar det snacket komma igång på allvar kanske det till och med blir lite förändringar här och var.

Sverige - Costa Rica (Sverige vann med 1 -0)

Årets miss kanske?Rade Prica kan inte pricka...

När livet är en saga

När livet känns som en dröm eller en saga, så ta vara på varje dag. Varje timme, varje minut, varje sekund. för en dag vaknar man upp ur drömmen, en dag tar sagan slut.

Det är det som är det jävliga, det fina går över.

Igår fick jag känna på lite glimtar från mina fina dagar, som nu känns som en dröm. Men då, när nästan varje dag var som en dröm, började jag ta drömmen för givet och då försvann den.

Så ta vara på varje dag. Som någon en gång sa för länge sedan "man kan inte krama ett minne". Jag har kvar mina minnen men dom kan jag inte krama. Jag är skyldig mig själv, och mina minnen, att ta vara på varje dag. Tyvärr glömmer jag allt för ofta bort det.

Nu ska jag börja ta vara på dagarna igen. Fylla dagarna med liv, och inte livet med dagar...

Som en norsk blinkers

Under hela helgen har min bredbandsuppkoppling (eller ska man kalla det nedkoppling?) varit som en norsk blinkers: "Funkar , funkar icke". Blir så less när det ska vara på det viset. Jag tycker att det bara ska fungera hela tiden.

Får hoppas att det fungerar som det ska nu. Jag behöver internet för skolan, läser på distans. Sedan använder jag internet till annat också så klart. Men det viktigaste användningen jag har av internet är till skolan, även om det inte är det roligaste.

image385

Shopping och spel

Idag har jag varit i Sundsvall och kollat runt och handlat lite. Så klart fick Ikea också sitt besök. Biltema (männens dagis?) blev också besökt. Sedan avslutades dagen med några timmars spel.
Det blev mest
"Settlers of Catan", favorit spelet för stunden.

Så nu är jag så där mysigt trött och degig, nu blir det sängen...

Föll 47 våningar - helt återställd

"Föll 47 våningar - helt återställd" (expressen.se)

Så det var alltså efter fallet som han blev återställd?
Undrar i så fall vad han led av innan fallet...


Sundsvall på lördag

På lördag så bär det av till Sundsvall. En lugn dag, bara kolla runt lite i butiker och sånt. Hoppas man hittar någon lite roligare och/eller udda butik.

image384

Ingen vill ha "onda ögat"


Nyårslöfte

Det blev (som vanligt) inget nyårslöfte för mig. Jag har bar gett två nyårslöften i hela mitt liv.
  1. Inte röka på under ett år
  2. inte snusa under ett år
Båda dom löften höll jag, men det är dom enda löften jag har gett någon gång också. Troligen kommer det inte att bli några fler heller, fast jag vågar inte lova att det inte blir några löften i framtiden...