Känslor på O

I några dagar har jag känt flera olika känslor som börjar på O. Jag har känt mig oälskad, oönskad, ovälkommen, oattraktiv. Med andra ord så har jag alltså känt mig helt jävla värdelös. Värdelös som pappa, vän, pojkvän och allt annat som jag är.

Jag är tydligen inte värd bättre. Men det tycker jag, för hela tiden gör jag mitt bästa. Fast det räcker tydligen inte, för som någon sa så är jag en idiot och inte heller speciellt bra på att vara pappa heller.

Kan man kräva mer av mig än att jag gör mitt bästa? Tydligen...

image405

Skolklass protesterar mot ordet "dampa"

?Det är kränkande att höra? Ordet "dampa" finns med på Språkrådets lista över nya ord. Det har fått klass 5 A i Tallbackaskolan i Solna har reagera. ?Det är kränkande att höra både för dem som har och dem som inte har damp?, skriver de i ett brev till regeringen.

Ordet "dampa" finns med på Språkrådets lista över nya ord. Ordets innebörd är att vara bråkig och störande, bli arg och få utbrott.Men enligt klass 5 A i Tallbackaskolan i Solna är det nya ordet inte lämpligt att använda. "Damp är en sjukdom. Man kan bli ledsen när man förstår vad ordet innebär", skriver klassen i ett brev till regeringen, Skolverket, Språkrådet och andra myndigheter. (
aftonbladet.se)

Bra initiativ av den här klassen tycker jag. "damp" amvänds väl ungefär som ordet "cp" gjordes när jag gick i skolan. Man använder ordet utan egentligen tänka på vad det innebär.

 

Här finns fler ord som språkrådet har med:

 

image404reinfeldtare: omläggning av ett partis politik som gör att det närmar sig motståndarnas politik


hygglosexuell: när man ställer upp på sex för att vara hygglig


fler hittar ni på aftonbladets sida.Datastörd eller datanörd?

Sitter och pluggar. I en av uppgifter så behöver jag skriva samma sak flera gånger, som några gånger tidigare så tänker jag "vad skönt det hade varit om man bara kunde kopiera och klistra in". Fast jag sitter och skriver på vanligt papper med en vanlig penna.

Är jag datastörd eller datanörd som saknar att man kan markera och sedan trycka Ctrl+C för att kopiera och sedan Ctrl+V för att klistra in. Eller är jag bara bekväm?

Bloggstörd eller bloggnörd?

Är det fler än jag som ibland tänker "Det här borde jag blogga om" när ni ser, hör eller är med om någonting?

Är jag bloggstörd eller bloggnörd? Eller handlar det bara om mitt intresse för att skriva?

Hur ska man göra med känslor?

Hur ska man göra med känslor, och vad är känslor egentligen?

Det finns tusentals tips om det här med känslor, så många förslag på hur man ska göra och inte ska göra. Jag blir alldeles snurrig.

"Det är viktigt att du pratar om dina känslor"
Viktigt för vem? För mig eller någon annan? Jag lever inte i någon tv-serie med statister och manus. Jag lever i min verklighet. I min verklighet är det viktigaste att JAG FÅR BESTÄMMA NÄR jag vill prata om känslor och så är det viktigt att jag får bestämma med VEM jag vill prata med om min känslor, eller OM jag vill prata om mina känslor eller inte.

"Det är viktigt att du stannar i känslan"
Va fan är det för uttryck? Varför är det så viktigt att stanna i känslan? Jag vill bara känna glädje och att jag mår bra, någon annan känsla vill jag inte stanna i.

"Det är viktigt att ha det jobbig ibland så man vet när man har det bra"
Det verkar väldigt korkat tycket jag. Jag mår bättre av att må bra än att må dåligt. Det är ju lika logiskt som att säga "det är bra att krocka ibland så man vet att det inte är bra att krocka". Inte fan tänker jag "vad skönt att jag mår dåligt nu så jag vet när jag mår bra sedan". Ibland har jag otur när jag tänker, men jag är inte dum i huvudet.Jag vet ändå när jag är glad och mår bra, det behöver jag inte må dåligt för att veta.

Jag har också "ramlat" på polis stationen

Var det polisbrutalitet eller föll Angela Garbarino och skadade sig själv i november förra året? Den frågan ställs i amerikanska medier efter att chockerande bilder avslöjar hur en kvinna skadats i ett förhörsrum hos polisen i Louisiana.

Hennes ansikte är svårt skadat. Hon har plommonfärgade blåtiror över bägge ögonen, två tänder har skadats. Angela Garbarino ligger i en stor blodpöl på golvet i förhörsrummet och får hämtas med bår. (aftonbladet.se)


Ni har säker alla redan läst och hört om detta. I alla fall så "ramlade" jag ockås en gång på en polisstation. Hur gick det till?


Jo, jag hade varit inblandad i något som gjorde att polisen tog med mig i polisbilen. I polisbilen på väg mot stationen gjorde jag något väldigt korkat, jag sparkade den ena polisen i huvudet och den andra tog jag stryptag på. Inte så smart.

Polisen stannade bilen och satte på mig handfängesel. Sedan när vi kom till polisstationen så skulle vi åka hiss mellan två våningar. Mellan dessa två våningar fick jag panik och började springa runt i hissen och "ramlade" flera gånger. En gång "ramlade" jag lite fel och började blöda, då slutade jag helt plötsligt att "ramla" och hissen startade igen.

Är jag arg på polisen för det som hände? Självklart inte. Jag får skylla mig själv tycker jag.

Klart jag hade ont, var öm över i stort sett hela kroppen och så. När vi klev ur hissen mötte vi en polis som frågade "Vad har hänt här då?". "Jag fick panik och ramlade i hissen" sa jag.

Om jag skulle träffa dom här två poliserna som var med i hissen så skulle jag be om ursäkt.

Jag har absolut ingen harm mot dessa poliser och inte mot polisen i allmänhet heller.

image403

Den Elaka Polisen
(Micke "Svullo" Dubois)

E-mail och könssjukdomar

Snälla alla ni som skickar e-mail, tänk på e-mail som ett samlag.

Sprid inget vidare som du själv inte vill ha...

E-mail är många gånger som en lättare könssjukdom, inget man vill ha med andra ord

Så mycket som behöver komma ut

Sitter här och funderar, jag har så mycket inom mig som behöver komma ut.
Men jag vet inte riktigt hur eller var jag ska få ur mig det.

Vill inte riktigt skriva allt, eller ens det viktigaste här. Varför inte?
Jo, risken är stor att jag kommer såra någon eller några, och det vill jag inte göra
Risken är också stor att jag oroar någon, och det vill jag inte heller.

Men jag ska nog komma på någon lösning...

Något att skratta åt?

Här kommer några historier som jag har snott i från en annan blogg.
Bloggen heter
"Dagens Sanning" och skrivs av bloggaren som kallar sig Bryggare Per.
Historierna hittar ni här: Du skall vara tyst!

Besök gärna hans blogg, och ge honom lite kommentarer om ni gillar dom här historierna...


Mannen till frun: - kan jag få spruta dig i örat? Nej! då blir jag fan döv! - ingen risk, jag har sputat dig i munnen i flera år men inte fan håller du käft för det!

Det var lappgubben Kyrpi som skulle upp på fjället o räkna sina renar.När han kom upp till kåtan upptäckte han sin kollega Sampo stå och våldsknulla en ren.... - vo gör du Sampo? - jo ja va te doktorn i går o sa att je hade en sådan värk. Då sa doktorn att VOLTA -REN brukar hjälpa!

- Pavarsi, pavarsi (självständighet, självständighet) grattis Kosovo

image402


I dag väntar hela världen på att premiärminister Hashim Thaci ska utropa Kosovo självständigt. Men albanerna har redan börjat fira.

Pavarsi, pavarsi - självständighet, självständighet
, ropar de på gatorna.

Klockan tre kommer Kosovos självständighet att utropas.
Jag glädjs med dessa människor, tänk vilken känsla.

Måste också passa på att berömma dom svenska förband, och andra också så klart, som har varit där och gjort sitt jobb.

Ett litet miljö tips till

Jag har tidigare skrivit om ett litet miljö tips, om hur man kunde tack nej till telefonkataloger, jag använder ändå bara sidor som hitta.se eller liknande.

Nu ska jag komma med ett till litet tips.

http://www.klimatsmart.se/
som har startats av Jens Ljunggren. Det var Al Gores film En obekväm sanning (An Inconvenient Truth) som födde idén till sajten Klimatsmart. Jens Ljunggren som jobbat med värdepapper hela sitt liv startade sajten där miljösmarta köp listas. Snart anställer han sina första medarbetare.

Klimatsmart handlar om hur man på ett enklar sätt ska kunna hitta miljövänliga prudukter. Verkar som en bra ide´ tycker jag. Ni kan läsa mer hos idg.se om det här.

Varför censurerar Expressen?

Jag undrar varför Expressen väljer att censurera bort både namn och bild, medan aftonbladet väljer att publicera både namn och bild. Det har knappast att göra med att Expressen har så mycket sämre källor än vad Aftonbladet har. Nä, det har med något annat att göra. Det är iofs inte första gången som Expressen väljer att dölja sanningen, eller inte berätta hela sanningen.


Expressen Aftonbladet

Finns det ett mönster i Expressens val av censur? kolla här...

(såg nu att expressen hade en bild på ett annat ställe, men varför inte publicera namn och bild direkt?)

Alla hjärtans dag = En dag av mansförtryck?

Alla hjärtans dag är dagen då vi män ska göra något speciellt och romantiskt för våra flickvänner/fruar/sambos. Varför är det vi som ska uppvakta kvinnorna? Varför ska tjejer blanda ihop "något speciellt" med romantik?

Dom flesta tjejer och kvinnor förväntar sig att deras kille/man ska ge dom något speciellt just den här dagen. Men vad gör den här dagen så speciellt? Hur ofta gör tjejen något speciellt för sin kille?

Det ska var så mysigt, öppenspis och björnfäll. Nej tack, det går lika bra med en marschall och korkmatta för mig. Tänk om tjej kunde komma och säga: Jag älskar dig och vill göra något speciellt för dig...
Det vore en rejäl överraskning.

Helt ärligt så sitter jag hellre och spelar ett spel, åker på rally eller något annat roligt än sitter på en restaurang och pratar och har mysigt.

På något vis så känns det som om den här dagen har blivit vigd åt kvinnorna. För mig har den här dagen inge betydelse alls, men glömmer jag bort den så kommer den nog ha stor betydelse för mig. Då lär nog tjejen se till att jag kommer ihåg den, i alla fall lär jag få höra rätt länga att jag glömde bort den. Kanske nästan ända till nästa alla hjärtans dag.

image399

(bilden är från lokaltidningen)

Reklam för en pizza

Har ni sett reklamen för en mikropizza där en son chattar med sina morsa?
Jag kollar sällan på tv, men nu har även jag sett den reklamen.

Är den reklamen bra eller dålig?

Den är väl egentligen bra, för nu får dom lite gratis reklam genom min blogg. Vilket är bra för dom, även om min blogg har få läsare så är det ju alltid någon som läser den.

Det lite sjuka i reklamen är att sonen inte verkar veta att det är morsan som han chattar med. Och hur stor kåk har dom när dom väljer att sköta snacket genom en chatt? Eller är dom så lata att dom inte årkar ropa eller gå och prata med varandra?

Vem vet, det kanske är så man pratar med varandra i den moderna familjen. I så fall vill jag aldrig bli modern.

Tänk, förr när jag var tonåring, då ringde man hem till folk eller drog ner på stan eller så för man visste alltid var det fanns folk.  Ringde man till någon så visste man att dom var hemma om dom svarade. Nu kan folk vara precis var som helst när dom svarar. Förut inleddes samtalen med: Läget? Vad gör du? men nu är det: Läget? Vad gör du? Var är du?

Fast roligast tyckte jag det var för ett par år sedan när jag hörde ett par tonårs killar snacka med varandra, den ena avslutade samtalet med: Vi ses på msn...

När jag var i den ålder visste jag inte vad chatt var för något, hade knappt hört talas om internet ännu mindre provat något som hade min internet att göra. Nu har dom till och med internet på förskolorna.

Man blir gammal och grå rätt fort i den här IT-världen som vi lever i...

Paolo Roberto´s träningsbok

Jag köpte Paolo Roberto´s träningsbok "Träna en kvart om dagen med Paolo Roberto", kostar 116 :- hos lycknis.se. Finns också hos bokus.com men är lite dyrare där.

Vad jag tycker om Paolo Roberto är en sak, men boken verkade bra. En kvarts träning om dagen ska man väl kunna fixa. Träna hemma utan vikter, kan det ge resultat?

Paolo Roberto visar att en kvart om dagen är allt du behöver för att komma i toppform. Paolo presenterar här mer än 50 effektiva övningar där du använder den egna kroppen som motstånd. Du kan därmed utföra dem var och när som helst. Här finns åtta kompletta "kvartar" för alla nivåer så att du kan utmana dig själv och ständigt utvecklas oavsett hur tränad du är i dag.


Det kan jag lova att det gjorde. Jag har ganska dålig kondis och när jag körde första kvarten så fick jag svettas en del. Dom gånger jag har tränat (spelat pingis, lyft skrot m.m) så har det sällan varit så här jobbigt.

Dagen efter då? Kände jag av träningen? Jo, det gjorde jag, träningsvärk i både lår och mage, speciellt mage. Så kör man det här varje dag som kommer det nog ge resultat, även om det bara är en kvart.

Det är sällan jag kommer med boktips, men det är är en bok jag kan rekommendera för dom som av någon anledning har svårt att komma igång eller komma iväg och träna.


Positivt och inga "men"

Jag måste börja tänka om, för jag har fastnat i något snurr om att mitt liv är skit. Hur ska jag ändra på det?

Jag måste lufta fram det som är positivt utan lägga till några "men".
"Fake it til you make it" helt enkelt.

Nu ska jag göra en list på tio positiva saker i mitt liv.

10 positiva saker i mitt liv (utan rangordning)

Jag har:image398
  • två underbara barn
  • en helt otroligt underbar vän
  • en otrolig flickvän (kan inte ha en bättre)
  • någonstans att bo
  • alltid något att äta hemma
  • en bil (bil = frihet för mig)
  • två föräldrar som är kanon
  • en kropp som fungerar, hyfsat i alla fall
  • en hjärna som fungerar, skapligt
  • inte börjat använda alkohol och droger igen
...så jag har det bra egentligen

Att våga ta ställning! Vägrade ta emot en kram av dopade motståndaren

Susanna Kallur vägrar att ta emot gratulationerna från amerikanskan Damu Cherry, 29 efter världsrekordloppet i Karlsruhe.

Anledningen: Amerikanskan har varit avstängd två år för dopning.
image397

Världsrekordet hon slog sattes 18 tidigare av Ludmilla Engvist, mest känd som fuskare?

Helt riktigt tycker jag. Jag tycker inte man dom som dopar sig ska bli avstängda en viss tid. Dom borde bli avstängda på livstid. Överhuvudtaget så ska det vara hårdare tag mot doping. Inte bara den tävlande borde bli avstängd, utan också dom som har vetskap om det. Det är ju inte ovanligt att det är någon annan i teamet som vet om det men ingenting säger. I vissa fall är det till och med tränare eller andra som för ser den aktiva med preparaten.

Se bara på Ludmilla Engvist, hade det inte varit bäst att stänga av henne från allt tävlande? Hon var som dom flesta som dopar sig, väldigt ånger full. Grät i olika media och höll på och fjanta sig, stå för vad ni gör. Men det är spel för galleriet, dom ångrar sig bara när dom åker fast.
Barn i förskolan dricker drinkar

Undrar varför det är så viktigt för barn i förskolan att lära sig dricka drinkar?

Det går inte en dag utan att dom dricker drinkar på förskolan. Iofs alkoholfria, men ändå.

Är det så vi ska skola in våra barn på drinkarnas bana?

image396

En alkoholfri     White Russian

Problem att slita dig från datorn?

Ibland så flyger tiden iväg när man sitter vid datorn, i alla fall för mig.
Då är det bra med ett alarm så får en att inse att tiden faktiskt har tickat iväg, alldeles för fort.

Jag använder ett litet program för detta som heter
Speaking Clock.
För mig fungerar det bra, litet roligt är att den, precis som namnet antyder, kan tala också.

Den finnas att ladda ner här och sedan kan man också ladda ner tillägg får flera olika språk, det är bara att välja på den här sidan.

Minimerad:
image394

Maximerad:
image395

S vill ha solceller på gatlyktorna

"Solpanelerna skulle kunna minska kostnaden för energiförbrukningen i Stockholm med sex miljoner kronor per år. " (dn.se)

I kväll, måndag, kommer fullmäktige att fatta beslut om att byta ut 10.000 gatlyktor i Stockholm mot mer energisnåla lampor. Men socialdemokraterna vill gå längre ändå.


Det är bra när politiker tar lite initiativ för en bättre miljö. Alla små saker påverkar, oavsett om det är negativt eller positivt. Många bäckar små...

Låter som en bra lösning tycker jag. Även om det här bara gäller stockholm så skulle det kunna användas i fler delar av vårat land. Jag tror mer på sånna här lösningar än att lägga skatt på skatt.  Jag menar även om t.ex. bensinskatten blir högre så släpper inte min bil ut mindre avgaser, och jag har fortfarande lika långt till dom ställen som jag ska åka till.

Att höga priser på bensin får några att börja gå är själv klart bra, inte bara för miljön utan också för hälsan. Men jag menar hur ska jag kunna ta mig någonstans på kvällar och helger? Jag bor inte i någon storstad så här finns det inte mycket till kollektivtrafik. Men det är klart, är man arbetslös och har arbetslösa vänner så kan man ju hälsa på dom på dagtid, för då går ju i alla fall bussarna.

Falska tårar

I går såg jag en film där en man grät. Tårarna trillade ner för hans kinder. Vad det var för film mins jag inte, det är heller inte viktigt. Det jag tänkte på var: Hur gör han?

Jag menar jag kan inte ens gråta när jag är ledsen. Andra kan gråta på kommando eller när dom vill. Det är falska tårar, men ändå.

Är jag så känslomässigt störd att jag inte kan gråta? Det verkar inte bättre mina känslor för utlopp på andra sätt.

Jag kan vara arg, ledsen, glad, likgiltig m.m. Men oavsett vad är så gråter jag aldrig. Det är bara när jag kollar på film, lyckliga scener, som jag kan känna att ögon är på väg att tåras.

Ledsen blir man aldrig, för då är man vek. Och vek får man inte vara har jag lärt mig en gång i tiden. Det är fan så svårt att lära om.

Ibland går min ledsamhet över i ilska eller så stänger jag helt enkelt inne känslan (precis som jag har lärt mig). När jag ärg kan jag sparka och slå på allt möjligt. Ibland märker jag inte att jag har slagit så jag blöder. Det är inga problem.

Men att gråta en tår är fan omöjligt som det verkar.

Hur gör människor när dom gråter?
Är dom verkligen vekare än den som inte gråter?

Misslyckad kväll?

(skrev det här natten mellan fredag och lördag, men då gick det inte att komma in på bloggen)


Den här kvällen hade jag sett framemot länge, redan innan jag visste att den skulle komma. Alltså jag visste att den här kvällen skulle komma, men jag visste bara inte när. Nu blev det visst lite många visste...

Hur som helst så åt jag gott. Men blev kvällen vad jag hade hoppats på? Nä, inte direkt. Jag hade kanske förstora förhoppningar på kvällen. Det är svårt men saker man har sett framemot, man hoppas på så mycket. Så man blir lite besviken även om det egentligen ha varit väldigt mysigt ikväll. Eller i alla fall roligt. Men vad beror det på att kvällen inte blev vad jag hade hoppats på?

Beror det på mig? Vad gjorde jag som jag inte borde ha gjort? Vad gjorde jag inte som jag borde ha gjort?

Näst kväll som blir så vill jag göra annorlunda. Jag får väl vänta någon vecka eller så på en till kväll. Kanske man får ta någon dag i stället. Just nu så känner jag att det finns mycket som hade blivit bättre om jag hade gjort annorlunda. Jag skulle ha varit gladare och trevligare. Men någonting hände under kvällen, det positiva stämning som jag hade inom om mig försvann. Vart tog den vägen och varför försvann den?

Frågan är bara om jag vågar göra annorlunda nästa gång. Jag önskar att jag gör det, men ibland låter jag bli att göra saker för att inte göra andra besviken. Men istället så blir jag missnöjd över mig själv och min val. Hoppas jag är stark nog nästa gång att våga göra på ett annat sätt.

"Smyg svensk"

Jag tror jag är en "smyg svensk". Vad menar jag med "smyg svensk"?

Jo, att om jag är utomlands så har jag inte problem med att vara svensk och att vara stolt över att jag är svensk. Men om jag hemma ( i Sverige) säger att jag är stolt över att vara svensk så får jag många sura blickar, och kommentarer som "är du rasist?". Och det som är lustigast av allt, det är att i dom flesta fall så är det svenskar som säger det.

Varför? Är dom så rädd själv att bli kallad rasist eller vad handlar det om?
Säger jag att jag trivs och är stolt över min hemstad och landskapet jag bor i, då blir folk intreserad och undrar vad som får mig att tycka så. Sedan kan jag berätta om allt fint som finns här och i närheten.

Men alla landskap har sina "pärlor" och fina ställen. Som andra tycker är minst lika fint som vad jag tycker om "mina" ställen. Alla landskap är en del av Sverige.

Så tydligen kan man vara stolt över visa delar av Sverige, bara man inte säger att man är stolt över Sverige.

För fy, tänk om vi skulle bli som dom flesta andra människor på vår jord och vara stolt över vårat land och våra arv osv.

Tänka vad skulle folk tycka då? Kanske att vi börjar bli som folk är mest.
För jag menar, vem tycker illa om en amerikan bara för att han eller hon är stolt över sitt land?

Bra tips! Gratis och smart extraskydd mot okända virus

Här kommer ett tips om ett gratis och smart extraskydd mot okända virus. Tipset hittade jag på Tommy k Johanssons blogg om datorer & Internet.

Att sätta mig framför en dator är ungefär som att be en eskimå att sköta en bananodling. Jag är ganska okunnig vad det gäller datorer och program. Det finns en "on" knapp och när man trycker på den så ska allt fungera, annars blir det kris. Det är ungefär den nivån jag ligger på när det gäller datorkunskap. Men trots att jag kan så lite om datorer så har till och men jag lärt mig att man inte ska köra två antivirusprogram samtidigt, men ThreatFire AntiVirus går tydligen bra att köra med andra antivirusprogram.

"ThreatFire AntiVirus är ett gratis antivirusprogram som inte fungerar som vanliga. Istället för att använda sig av så kallade definitionsfiler, vilka enkelt förklarat innehåller information om hur virus ser ut och fungerar, försöker ThreatFire hitta nya skadliga program baserat på hur din dator beter sig."
från Tommy k Johanssons blogg om datorer & Internet.

"Gyllene omslagspapper"

"Gyllene omslagspapper"

Historien handlar om en mamma som för en tid sedan skällde på sin 5 åriga dotter för att hon slösade på en rulle med dyrt guldfärgat omslagspapper. Pengar var det ont om och hon blev ännu mer upprörd när hon såg att dottern använde pappret att dekorera en ask som hon placerade under julgranen. Hursomhelst, den lilla flickan gav presentasken till sin mamma nästa morgon och sade, 'Den är till dig, Mamma.' Mamman blev generad för hennes tidigare ilska mot flickan, men hennes ilska blossade upp igen när hon öppnade presentasken och såg att det var tomt. Hon sa till sin dotter med harm i rösten. 'Vet du inte unga dam, att när du ger bort en present är det meningen att det skall vara någonting i paketet?'

Hon hade tårar i sina ögon och sa, 'Men, Mamma,det är inte tomt! Jag blåste kyssar i den tills den blev full.' Mamman blev förkrossad.Hon föll på knä och slog armarna om sin dotter och bad henne och förlåtelse för hennes obetänksamma ilska. En kort tid senare tog en olycka dotterns liv, och det sägs att mamman behöll det
gyllene asken bredvid sängen för resten av hennes liv. När hon helst kände sig nere eller mötte svårigheter öppnade hon asken och tog ut en inbillad kyss och mindes kärleken från barnet som hade lagt kyssarna däri. En
verkligt underbar känsla, denna gåva till oss är en ask full med ovillkorlig kärlek och kyssar från våra barn, familjen, vännerna.Det finns inget mer värdefullare än detta.


Vänner är som änglar som lyfter upp oss på våra fötter, när våra vingar har problem med att komma ihåg hur man gör när man flyger.

schlagerstjärnan rattfull och blåst?

I dag föll domen mot den kvinnliga schlagerstjärnan som körde rattfull och sen gick till attack mot poliserna - genom att bita, sparka och klösa dem.Det blir en månads fängelse. Själv är hon fåordig kring domen.

- Jag har varit utsatt för så mycket press och stress av personer i min närhet och det är de som borde ta det straff jag får, har hon tidigare sagt till
Expressen.

Det måste va bland det mest blåsta något har sagt. Jag menar hur i all sin dar kan det vara deras fel att hon väljer att köra i fyllan och slåss med poliser. Ta konsekvenserna av ditt handlande för fan. Blir så tokig på alla som skylla ifrån sig på allt och alla. Jag har också gjort en massa skit. Men jag kan inte skylla på någon annan. Det är jag själv som har valt att göra dom saker jag har gjort.

Eller ska jag skylla alla mina idiot saker på att jag inte fick en röd brandbil när jag var liten? Det är ju lite samma nivå tycker jag. Sluta skyll ifrån er och ta ansvar över era handlingar.

livstal, testa själv!

Såg det här i testet i en blogg, "Bryggare Per´s " blogg "Dagens Sanning!"
Och vad ska man säga om resultatet? Ja, det finns inte så mycket att säga mer än att det stämmer bra in på mig.

Livsväg 3, den obotliga exhibitionisten:
Treor är mycket kreativa och älskar att ha folk omkring sig. De är färgstarka personer som nästan alltid är glada. De har lätt för att lära sig nya saker och verkar alltid ha turen på sin sida. Men de tröttnar snabbt och vill att det ska hända nya saker hela tiden.

Har du 3 som livstal så älskar du säkert livet. Att anordna fester är något som du är expert på då du är utåtriktad och gillar att hålla igång. Du går alltid in i ett nytt projekt med nyfikenhet och positiva tankar. Detta brukar uppskattas av andra och därför ses du vanligtvis som en bra samarbetspartner. Din kreativitet har du behov av att uttrycka på något sätt och din fantasi underlättar det för dig. Du har även lättare än andra att tjäna pengar, men du är samtidigt medveten om att pengar inte gör dig lycklig.

Om det inte händer något kul så blir du ofta uttråkad och rastlös. Att vara ensam är något som du försöker undvika och om du trots allt blir det, så kan du bli apatisk. Du bör se upp så att du inte blir utbränd.

Det är väl så enkelt att man är en rastlös bekräftelse-torsk helt enkelt.

Prinsen ett hopp för motorsporten i Svt?

Nu ska prinsen börja köra biltävlingar. Undrar om våran egen Carl-Philip blir kung på banan?
Det tror jag inte, jag menar det är duktigt gäng han har att slås mot.
Christer "Cralle" Lindholm och Edward Sandström bara för att nämna två av motståndarna.

Oavsett om hur det går så kommer Carl-Philip att dra ögonen till sig, vilket jag tror kommer att vara bra för sporten. Det blir ju lite reklam och troligen kommer andra, som inte annars skulle ha sett sporten, att kolla. Debuten kommer säkert också att följas av både nationell och internationell media.

SVT kommer att direkt sända den serie som prinsen kommer att köra, nämligen Porsche Carrera Cup.
Nu när Svt kommer att direktsända sporten, kanske det blir ett lyft för motorsporten rent allmänt. Jag menar hur ofta har man fått sett en serie i Svt?

"Prins Carl Philip kommer att göra premiär i Porsche Carrera Cup den 20 april då han ska köra i en Porsche Carrera GT3 RS, speedwaykungen Tony Rickardssons bil. Prins Carl Philip blev övertalad av Jan"Flash" Nilsson, teamägare i STCC, att ställa upp. SVT kommer att direktsända serien." http://mtracing.blogg.se/

Precis som tidigare år körs Carrera Cup i samband med STCC-helgerna. Deltävlingarna blir nio stycken, STCC kör elva. Både STCC och Carrera Cup kommer att sändas live i SVT 24.

Fel svar?

Igår frågade flickvännen mig om jag skulle göra något speciellt idag, jag svarade: nä, varför skulle jag det.
Sen frågade hon om vi skulle hitta på något speciellt. Då svarade jag vi kan väl spela spel (är spel tokig).

Sen kom kommentaren som fick mig att inse att jag hade svarat fel. Vi har faktiskt varit tillsammans i 6 månader imorgon. Då förstod jag att sånt är viktigt för henne, det visste jag iofs innan också.

Jag menar hur många är det som har koll på hur länge man har varit tillsammans med någon? Ok, om man är förlovad eller gift, då kan jag förstå det. Då kan man ju kolla i ringen i alla fall. Men jag varken det ena eller det andra, så jag är rätt chanslös att komma ihåg hur länge jag har varit i lag med henne.

Jag kommer ju inte ens ihåg när mina föräldrar, syskon eller så fyller år. Jaja, det är väl så enkelt så man tycker att olika saker är viktiga att komma ihåg.


Detta gnällande

Jag blir så less på att det gnälls och gnälls mest hela tiden. "Är e´ inte de´ ena så är e´ de´andra" sa flickan som blödde näsblod.

Jag menar det är så lätt att man fastnar i någon ond cirkel. Det det ena föder det andra. Börjar man gnälla så är det lätt att fastna i det.

image393

Trackback verkar inte fungera

Trackback verkar inte fungera för mig. Eller det är nog snarare jag som inte fungerar, som inte vet hur man ska göra. Är det någon som kan hjälpa mig att få det att fungera för mig också? Tacksam för hjälp...

Trackback, något som jag borde lära mig

Trackback är något som jag borde lära mig. Har inte riktigt koll på hur det fungerar, men har läst lite tips på "Tommy k Johanssons blogg om datorer & Internet" (http://blogg.tkj.se/). Så nu får vi se om jag lyckas med det här.
Han har en väldigt enkel beskrivning av det är med Trackback, fast det behöver ju inte betyda att jag lyckas för det. Det återstår att se.

Även om ni inte är intresserade av just Trackback, så tycker jag ändå att ni ska ha lite koll på hans blogg. Det är en läsvärd blogg tycker jag.

Han skriver om andra saker också, bl.a. om hur man kan skydda din dator, hur det går i åtalet mot Pirate Bay m.m. Så besöka hans blogg, själv har jag lagt till hans blogg i min rss-läsare.