Medborgarkurs för att få bli svensk

Folkpartiets senaste steg i invandrarpolitiken - krav på att ha gått en medborgarkurs för att få bli svensk.
Förslaget presenterades på tisdagsmorgonen av integrationsminister Nyamko Sabuni.

På tisdagsmorgonen presenterade folkpartiets integrationsminister partiets nya förslag för att ställa krav på invandrare.

Sedan tidigare finns kravet på språkkurs nu vill man lägga till en medborgarkurs.
- Tanken är att alla nyanlända ska erbjudas detta. Den som vill bli svensk medborgare måste kunna uppvisa ett intyg på att man har gått denna kurs, säger Nyamko Sabuni vid en pressträff.


Poängen är att man ska lära sig om sina rättigheter och skyldigheter i Sverige.
Kritikerna säger att det är en flirt med de högerpopulister som hamnat hos sverigedemokraterna, alla partier har tappat röster åt det hållet folkpartiet menar att det måste ske något för att för att stärka den gemensamma värdegrunden i Sverige.

Varför kallas det (nästan) alltid att det flirtas med väljarna när något parti vågar säga det som dom flesta ser, eller borde se, att svensk integrationspolitik inte fungerar?

Det är ju till fördel för alla om vi har en integrationspolitik som fungerar. Då har vi chansen att skilja på fakta och fördomar. Då slipper folk sitta och tycka och tänka en massa saker om "dom där".

Jag tror att alla vinner på att ha en integrationspolitik som fungerar, det är nog det bästa sättet att motarbeta rasism.

Kommentarer
Postat av: Annelie

Ja det är säkert en god idé.
Ha en fin kväll!

Postat av: z999

En kurs i att bli svensk? Vad är som säger att invandrarna håller med om de lagar och regler de läser? Jag känner till sharialagarna, men jag skulle aldrig kunna till mig dom och skulle alltså bli en person utan några inre normer om jag flyttade till ett land där sharialagarna tillämpades.

Problemet är inte att invandrarna inte känner till de svenska lagarna, felet är att de inte är uppvuxna med samma normsystem. När invandrare tar med sina döttrar till andra länder för att omskäras, tvångsgiftas eller hedersmördas så är det inte för att de inte känner till svenska lagar.

Och det som du menar är svenska lagar är bara något tillfälligt som inte kommer att existera när vi blir en minoritet.

2008-03-11 @ 19:25:26
URL: http://z999.blogspot.com
Postat av: Kanf Keato

"Poängen är att man ska lära sig om sina rättigheter och skyldigheter i Sverige" vilket jag tycker låter bra. Det är iofs något som alla borde lära sig.

Dom flesta vet sin rättigheter men inte skyldigheter

2008-03-11 @ 22:53:54
URL: http://keato.blogg.se/
Postat av: Petra

Läs gärna mitt inlägg om Sverigedemokraterna. :)

2008-04-17 @ 09:35:44
URL: http://www.petra79.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback