själslig undernäring

Det finns så många saker man kan ge pengar till, på tv ser man lite då och då program om sos.barnbyar, cancer-galor m.m.

Vist är det bra saker, inget tal om det.

Men när ska SVT eller TV4 göra en gala om dom som lider av själslig undernäring i Sverige?
Var finns galorna som drar in pengar till barn som har sett misshandlar, blivit misshandlade eller bliv utsatta för sexuella övergrepp, lever i missbruk m.m

Fast det är klart, det är kanske lättare att visa bilder på barn i Afrika som lider.
Barnen i Afrika berör utan att förstöra bilden av det fina Sverige.

Ett Sverige där barn blir misshandlade, drabbade av sexuella övergrepp m.m. är inget Sverige någon vill veta av. Sopa skiten under matten är det enklaste så slipper folk få dåligt samvete för att dom gör för lite.

Jag menar hur många har hört talas om att det finns missbruk i en familj, eller att någon misshandlar någon annan inom familjens väggar? Säkert väldigt många, men det är nog inte lika många som har gjort något åt det. I stället väljer vi att vända blicken och öronen åt ett annat håll.

Lite fakta från
rädda barnen, det som förvånade mig var att det var fler kvinnor än män som slog sin barn. Det trodde inte jag, i nyheter och andra medier hör man ju mest om att det är männen som slår...


Barnmisshandel i Sverige I Sverige är aga mot barn förbjudet. I lagen står det att barn inte får ?utsättas för kroppslig bestraffning eller annan kränkande behandling?. Trots denna starka markering från samhället döms varje år män och kvinnor för att ha misshandlat sina egna eller andras barn. Drygt 8 000 polisanmälningar om misstänkta fall av barnmisshandel kom in till polisen 2004. Mycket tyder på att det finns ett stort mörkertal. Flera undersökningar visar att många barn får stryk hemma. 7 procent av svenska mellanstadieelever har uppgivit att de någon gång hade blivit slagna av pappa, och 8 procent sade att de någon gång hade blivit slagna av mamma, enligt den statliga Barnmisshandels­kommitténs utredning som kom år 2000. Rädda Barnens lokalförening i Varberg gjorde 2004 en enkätundersökning bland kommunens sjätteklassare om de har upplevt våld hemma. Undersökningen visade att var femte elev någon gång hade blivit utsatt för våld i hemmet. 3 800 artonåringar på Internetplatsen Lunarstorm svarade på frågor från Rädda Barnen om våld i höstas. Tre av tio ungdomar sade att de någon gång hade blivit slagna hemma.



Kommentarer
Postat av: Michelle

Bra inlägg Kanf Keato. Riktigt bra.
Tror det ligger en hel del sanning bakom ditt inlägg. Speciellt detta att vi inte riktigt vill se sanningen. Vi vill inte rikigt ta till oss att detta faktiskt förekommer. Inte i Sverige, som du säger.
Kram från mig i storstaden.

Postat av: Annelie

Mycket bra säger jag också. Brukar själv fundera på varför man aldrig gör något för problematiken i sverige. Vi har ju en hel del :-(
Ha det gott!

2007-10-10 @ 01:36:05
URL: http://rospinglan.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback