Lärare och porr - rätt eller fel?

Nattetid förvandlades den hon till Madame Web. Nu har skolan stängt av lärarinnan som blev porrstjärna. (aftonbladet.se)

Är det rätt eller fel att avskeda en lärare för att dom sysslar med porr efter arbetstid? Kan hon vara lärare och inte blanda in annat i den rollen än just det en lärare bör göra så tycker jag inte det är några problem.

 

 

Sedan kan man ju undra lite hur dom fick reda på att hon sysslar med porr.
Om det nu är så hemskt med porr så borde ju också den som har upptäckt det här också få sparken.

Varför då? Jo, för det betyder ju också att den personen också borde få sparken för sitt porr-intresse, eller är det bara hon som gör fel som ställer upp på sådana "hemskheter" som porr?
Är det inte lika illa av de kollegor som har kollat på hennes porr och på så sätt "sponsrat" den här typen av verksamhet?

Så jag tycker inte hon gör något fel om hon inte blandar in porr i sin roll som lärare...

Kommentarer
Postat av: LarsÅke

Nu lugnar vi ner oss ett tag och tar ett djupt andetag.

Nu är det i alla fall en enligt mig väldigt stor skillnad mellan att uppskatta att se på porr och för att producera porr för egen ekonomisk vinning.

Att männsikor har sex, är inte en sensationell nyhet. Men nu är det faktiskt så att den säkerligen i övrigt trevliga lärarinnan även arbetade som porrskådis. Att hon då inte kan ses som lämplig har jag full förståelse för.

Hur liberal man än är så är det nog tyvärr den enda slutsats man kan komma till.

...Sen ett förtydligande, om man faktiskt läser reportaget i Aftonblaskan kan man läsa följande

"Redan 2002 hittade några av hennes tidigare elever porrfilmer på nätet där skolfröken hade huvudrollen.

Eleverna valde att visa upp fynden genom att printa bilder från filmerna och sedan tapetsera toaletterna i skolan med porr" - kommentar överflödig

2007-11-23 @ 20:15:08
Postat av: Staffan

Nej, är man liberal kan man komma till flera andra slutsatser. Till exempel att porr är bra, och att det inte finns några som helst problem att vara lärare samtidigt som man är porrstjärna.

2007-11-23 @ 21:22:08
Postat av: Kenth

Det här svaret är tillägnat LarsÅke.
Du menar alltså att hon är en sämre människa för att hon gör porr än vad du eller jag är för att vi "uppskattar att se på porr"?
Och speciellt då hon producerat den för egen ekonomisk vinning. Skulle det varit bättre om hon inte tjänade något på porren?

Sem att elever valde att sätta upp pornografiskt material på skolan sin visar väl snarare att det är fel på eleverna och den uppfostran som dessa elever fått från sina föräldrar än vad det är på denna lärarinnas yrkesval. Det är inte bara i Sverige som lärarkåren är underbetald.

2007-11-23 @ 22:12:50
Postat av: Muppo

Eh.. Larsåke: så om det nu var så illa, varför fick hon jobba vidare i 5 år efter att elverna avslöjade henne? Och varför anser du att hon inte var lämplig som lärarinna?

2007-11-24 @ 03:12:59
Postat av: The fucking princess

Hmmm... kluven... men min åsikt måste nog ändå bli att jag tycker faktiskt hon är olämplig som lärarinna. Tror undervisningen blir lidande. Det sänder ut fel signaler till eleverna. De får svårt att respektera henne, tror jag.

Kram på dig Kanf Keato.

TFP

Postat av: Anonym

Nu är det så att jag faktist är lärare OCH håller på med porr på min fritid. Spelar inte in egna filmer eller tar kort, nej jag tjänar pengar genom att producera hemsidor och bloggar som sedan länkar till betalsidorna. Är jag en dålig lärare för det? Nej. Inte heller blir min undervisning lidande, det går att separera fritid och arbete. Porrbranschen är som vilken annan sysselsättning, bara det att det handlar om sex. Varfrö skulle det avra sämre?

2007-12-14 @ 13:16:26

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback